După amenda de 1,8 miliarde de euro primită în martie, aplicaţiile de muzică ce operează în Uniunea Europeană în cadrul ecosistemului Apple pot direcţiona utilizatorii către propriul site pentru plată şi abonare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple şi-a actualizat politicile pentru a uşura procesul de plată în afara App Store, în cazul aplicaţiilor de streaming pentru muzică, precum Spotify sau YouTube Music.

Conform noilor reguli, dezvoltatorii pot include în aplicaţii un link către un site extern, unde utilizatorii pot folosi metode alternative de plată pentru conţinut şi servicii.

De asemenea, dezvoltatorii pot cere utilizatorilor o adresă de e-mail, unde să le trimită link-ul pentru a accesa site-ul pe care aceştia pot face plata.

Schimbarea operată de Apple vine după ce, în urmă cu aproximativ o lună, compania a fost amendată cu 1,8 miliarde de euro în Uniunea Europeană.

Apple a fost găsită vinovată de faptul că împiedică aplicaţiile de muzică să informeze utilizatorii despre alternativele mai ieftine de abonare din afara App Store.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.