Paisprezece tineri fermieri vor primi fonduri de peste 4,15 milioane de euro pentru utilaje agricole, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a publicat Raportul de selecţie lunar aferent primei etape (25 octombrie – 24 noiembrie 2021) a sesiunii submăsurii 4.1 Investiţii în exploataţii agricole, componenta destinată tinerilor fermieri pentru achiziţii de utilaje, din cadrul Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. În urma procesului de evaluare şi de selecţie a cererilor de finanţare, 14  tineri fermieri vor primi finanţări în cuantum total de 4,15 milioane de euro pentru finanţarea investiţiilor pe care aceştia le vor realiza în propriile exploataţii agricole”, anunţă AFIR.

În prima etapă lunară au fost depuse on-line la AFIR 22 de cereri de finanţare, în valoare de 6,32 de milioane de euro. În această etapă, pragul de calitate a fost de minim 90 de puncte.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Componenta destinată achiziţiilor de utilaje prin submăsura 4.1 a constituit o oportunitate pentru tehnologizarea exploataţiilor agricole aflate la început de drum. Etapa întâi a asigurat finanţarea proiectelor tinerilor fermieri care au atins un punctaj de selecţie foarte ridicat, dar următoarea etapă lunară a avut un prag de calitate care a permis unui număr mult mai mare de tineri să fie selectaţi pentru finanţare. Rezultatele pentru ceilalţi solicitanţi trebuie să fie comunicate în scurt timp, ştiind că AFIR lucrează în ritm susţinut pentru evaluarea tuturor proiectelor”, a precizat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii şi dezvoltării rurale.

Valoarea sprijinului financiar nerambursabil acordat prin AFIR pentru achiziţia de utilaje de către tinerii fermieri în cadrul submăsurii 4.1 este de maxim 350.000 de euro, în procent de 50% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Următoarea etapă procedurală o reprezintă încheierea contractelor finanţare a investiţiilor selectate prin raportul lunar, în termen de maxim 4 sau 7 luni (pentru situaţiile determinate de necesitatea emiterii Acordului de mediu) de la data transmiterii notificării AFIR privind încheierea contractului de finanţare. În această perioadă, beneficiarii trebuie să prezinte la structurile teritoriale ale AFIR documentaţia necesară contractării.

Raportul de selecţie lunar este un document public şi poate fi consultat pe pagina oficială a Agenţiei, la secţiunea Rapoarte şi Liste, accesând site-ul AFIR.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.