Scriitorul britanico-ghanez Caleb Azumah Nelson a câştigat Premiul "Dylan Thomas" din acest an pentru cel de-al doilea roman al său, "Small Worlds", pe care juriul l-a descris ca fiind "simfonic" şi "emoţionant din punct de vedere visceral", scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Azumah Nelson, în vârstă de 30 de ani, a primit premiul de 20.000 de lire sterline în cadrul unei ceremonii desfăşurate joi la Swansea, oraşul natal al poetului Dylan Thomas. Premiul este acordat unui scriitor cu vârsta de până la 39 de ani, în memoria lui Thomas, care a murit la această vârstă.

"Small Worlds" se petrece între sud-estul Londrei şi Ghana, pe parcursul a trei veri, şi îl urmăreşte pe Stephen în timp ce se descurcă în dragoste şi în viaţa de familie. 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

"În mijlocul unei liste de nominalizări extrem de impresionante, care a prezentat o gamă largă de genuri şi voci noi şi interesante, am fost unanim de acord să apreciem acest roman emoţionant şi sincer", a declarat scriitoarea şi co-fondatoarea festivalului de literatură din Jaipur, Namita Gokhale. Celelalte titluri preselectate pentru premiul din acest an au fost: "A Spell of Good Things" de Ayọ̀bámi Adébáyọ̀, "The Glutton" de AK Blakemore, "Bright Fear" de Mary Jean Chan, "Local Fires" de Joshua Jones şi "Biography of X" de Catherine Lacey.

Printre câştigătorii anteriori ai premiului se numără Max Porter, Bryan Washington şi Patricia Lockwood. În 2023, Arinze Ifeakandu a câştigat premiul pentru colecţia sa de povestiri de debut, "God's Children Are Little Broken Things".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.