Un nou studiu realizat de Universitatea din Columbia sugerează că în cazul gravidelor care au febră în timpul sarcinii riscul de a naşte copii cu autism creşte cu 34%, scrie USA Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Gravidele cu febră, în special în semestrul al III-lea, ar prezenta un risc crescut de a naşte copii cu autism, potrivit unui nou studiu. 

Cercetările au fost publicate marţi de Mailman School of Public Health de la Universitatea din Columbia care a observat 95.754 de copii de origine norvegiană, născuţi între 1999 şi 2009. Un număr de 15.700 au fost născuţi de mame care au avut febră în timpul sarcinii, iar dintre aceştia cercetătorii au identificat 583 de cazuri cu tulburare de spectru autist. 

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Riscul de a avea autism creşte cu 34% dacă mamele declară febră de peste 37,2 de grade în orice moment al sarcinii. Riscul era de 40% când febra se instala în semestrul doi de sarcină. La femeile care au trei sau mai multe episoade de febră după 12 luni de gravidie creşte riscul de autism nou-născuţi cu peste 300%. 

Mamele care au luat ibuprofen pentru febră nu au avut copii cu autism. Însă numărul acelor femei testate a fost atât de mic încât nu a reieşit nicio concluzie clară despre efectele medicamentului. 

”Viitoarele cercetări ar trebui să se axeze în a identifica şi a preveni infecţiile prenatale care pot contribui la apariţia tulburării de spectru autist”, a spus într-un comunicat W. Ian Lipkin, director la Center for Infection and Immunity.

Legătura dintre febra maternală şi autism a mai fost documentată înainte, dar acest studiu, publicat în Molecular Psychiatry, este mult mai elaborat decât cercetările din trecut. 

Deşi nu este cunoscută nicio cauză a autismului, un test anterior a identificat alţi factori de risc pentru acest sindrom, cum ar fi copiii născuţi din părinţi mai în vârstă, cei care au apărut pe lume prematur sau cu o greutate mică la naştere ori în cazul celui de-al doilea copil care a fost conceput la mai puţin de un an de la primul.

Unul din 68 de copii suferă de tulburare cu spectru autist, potrivit unei estimări a Centers for Disease Control’s Autism and Developmental Disabilities Monitoring Network. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.