Regizorul Adrian Sitaru a vorbit, joi seară, despre filmul ”Ilegitim”, care va rula în cinematografe din 18 martie, mărturisind că, prin această producţie, încearcă să-şi exprime propriile dileme şi să se educe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul ”Ilegitim” a câştigat, în luna februarie, Premiul Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă (C.I.C.A.E) , la cea de-a 66-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Din distribuţie fac parte, între alţii, Alina Grigore, care este şi coscenarist, Adrian Titieni, Robi Urs şi Bogdan Albulescu.

“Ilegitim” spune povestea a doi fraţi (interpretaţi de Alina Grigore şi Robi Urs) şi iubirea lor. Un tată medic (Adrian Titieni) şi mai multe denunţuri. Este vorba despre o familie în care limita dintre moral şi legal nu a existat niciodată.

”Trebuie să ne setăm la zero toate prejudecăţile, pentru că o astfel de situaţie este foarte greu de judecat”, a declarat Alina Grigore, la avanpremiera filmului.

Vorbind despre situaţii dificile din punct de vedere moral, în general, regizorul Adrian Sitaru a mărturisit că se regăseşte puţin din propria persoană în acest film. ”Nu am nici fraţi, nici surori, însă, ca majoritatea, am fost pus la încercare, la un moment dat, în viaţă. Cu filmul ăsta încerc să-mi exprim propriile dileme, să me educ”, a afirmat cineastul.

”Ilegitim” a fost filmat timp de două săptămâni, în care actorii au locuit împreună, în casa unui prieten, astfel că regizorul îl defineşte ca ”un fel de hibrid între documentar şi ficţiune”.

”Nu am tras mai multe duble. S-ar fi pierdut din autenticitate. Au ieşit zece ore de filmare, din care Mircea Olteanu a redus la mai mult de trei. Am vrut să văd şi ideea lui şi, de aici, am lucrat împreună la montaj”, a mai explicat Sitaru.

Regizorul a menţionat că nu este vorba despre un film activist şi că nu a avut în vedere latura creştină. ”Nu m-am gândit deloc la punctul de vedere creştin. Chiar am fost întrebat dacă nu cumva este cam «pro life», dar nu este vorba despre aşa ceva”, a mai spus Sitaru.

"Ilegitim" este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după "Pescuit sportiv" (2008), "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" (2011) şi “Domestic” (2012), producţii care au câştigat distincţii importante la festivaluri prestigioase. Regizorul semnează şi câteva dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti: "Valuri" (2007), "Lord" (2009), "Colivia" (2010), "Chefu'" (2012), “Artă” (2014), “Excursie” (2014).

În 2016, Adrian Sitaru va lansa şi lungmetrajul ”Fixeur”.

“Ilegitim” este o producţie Domestic Film, în coproducţie cu Film Produkcja (Polonia) şi Damned Films (Franţa). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.