Opera „CND Soldiers” de Banksy a fost scoasă la vânzare de proprietarul ei, care nu a dorit să-şi divulge numele, cu scopul de a aduna fonduri pentru spitalul de copii Ohmatdyt din Kiev, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vânzarea are loc pe site-ul casei de licitaţii MyArtBroker pentru un preţ de 20.000 de lire sterline (24.000 de euro), dublat în doar câteva ore. 

„În ciuda bombardamentelor şi a atacurilor aeriene ale Rusiei, specialiştii de la Ohmatdyt rămân la Kiev pentru a proteja şi îngriji copiii care sunt aduşi la spital”, a precizat casa britanică MyArtBroker în comunicat. „Datorită efortului dezinteresat al spitalului, pacienţii primesc îngrijiri medicale la timp şi fondurile strânse vor asigura continuarea acestei importante munci”, a spus ea. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

 

Vânzarea operei este online de vineri, 18 martie. „Suntem onoraţi de incredibila generozitate demonstrată de un val de oferte în cursul weekend-ului, dubând oferta de pornire în doar câteva ore. Acceptăm doar oferte de peste 40.000 de lire sterline”, a declarat Joey Syer, unul dintre profesioniştii desemnaţi cu operaţiunile la MyArtBroker, al cărui comision întreg va fi de asemenea donat spitalului pentru copii. 

Realizată în 2005, lucrarea înfăţişează doi soldaţi în echipament de luptă, unul privind în spate cu o mitralieră, celălalt ţinând o pensulă în mâini pictând un semn al păcii în roşu. Iniţial, acest semn simboliza campania britanică pentru dezarmare nucleară (CND) din 1957. Potrivit site-ului specializat Banksy Explained, „juxtapunerea satirică a soldaţilor înarmaţi şi semnul păcii pune sub semnul întrebării rolul armatei în menţinerea păcii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.