Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie, anunţă instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul va avea loc vineri, la ora 18.00, în Pinacoteca Palatului Cultural Arad, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale, Asociaţiei „Kölcsey” Arad, conducerii muzeului, istoricilor arădeni şi specialiştilor muzeului. 

După aproape jumătate de secol, Pinacoteca s-a redeschis publicului în primăvara anului 2022, în vechiului spaţiu expoziţional, restaurat.

Definitorie pentru lucrările selectate din colecţia de artă europeană a muzeului, constituită în mai bine de o sută de ani, este estetica curentelor care s-au succedat sau au coexistat: romantism, academism, realism. Nume care au marcat istoria artei central-europene se regăsesc în contextul expoziţional: Munkácsy Mihály, Lotz Károly, Joseph August Schoefft, Barabás Miklós, Than Mór, Feszty Árpád, Liezen-Mayer Sándor.

Lucrările pentru extinderea Pinacotecii au continuat anul trecut, iar pe simezele noului spaţiu expoziţional sunt expuse picturi din a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX, reprezentative pentru influenţa centrelor artistice: Budapesta, Viena, München, Weimar, Düsseldorf, Berlin, Dresda, Paris.

Cu acest prilej se va redeschide expoziţia de istorie „Tezaur 1848-1849” cu o sală dedicată statuii „Aradul întristat” şi va fi lansat primul audio ghid al muzeului, conceput pentru cele mai valoroase lucrări de artă europeană ale Pinacotecii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.