O echipă de biologi marini a găsit, la 900 de metri adâncime, lângă coasta californiană, o specie rară de caracatiţă, de culoare mov, care arată ca desprinsă din desenele animate, informează sciencealert.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cefalopodul, Rossia pacifica, se aseamănă mai mult cu sepiile decât cu calamarii sau caracatiţele, potrivit biologilor.

Cunoscută şi drept caracatiţa ”găluşcă” sau cu ”coadă tăiată”, creatura are un corp mai rotund decât sepia şi nu are os. Atât Rossia pacifica, cât şi calamari au acelaşi număr de tentacule – opt cu ventuze şi două tentacule lungi cu care îşi capturează prada.

Rossia pacifica trăieşte mai mult pe fundul oceanului şi se poate ascunde în nisip, producând, totodată, o ”mantie” de mucus şi lăsându-şi doar ochii neacoperiţi, pentru a identifica prada.

Caracatiţele Rossia pacifica au fost găsite în Oceanul Pacific de Nord, din Japonia până în sudul Californiei. Specialiştii de la Monterey Bay Aquarium Research Institute le-au găsit la adâncimea de 1.300 de metri, dar şi la 300 de metri.

Echipa de pe vasul de cercetare Nautilus a mai găsit o astfel de caracatiţă în anul 2014.

Vasul de cercetare Nautilus explorează oceanul studiind biologie, geologie şi arheologie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.