O ”caracatiţă-fantomă” a fost descoperită în oceanul Pacific, în apropierea insulelor Hawaii, iar oamenii de ştiinţă au declarat că ar putea aparţine unei noi specii, informează reuters.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poreclită în mediul online ”Casper, fantoma prietenoasă”, caracatiţa a fost găsită la o adâncime de 4.290 de metri, potrivit NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration).

Experţii NOAA au declarat că este pentru prima dată când descoperă în ocean un octopod la o adâncime atât de mare.

”Acest animal este destul de neobişnuit, pentru că îi lipsesc celulele pigmentare şi nu a părut a avea musculatură”, a declarat sâmbătă zoologul Michael Vecchione, cercetător al NOAA.

”Adâncul mării este atât de puţin cunoscut, încât descoperirea unor lucruri noi sau neaşteptate este foarte posibilă. Ce este neobişnuit este posibilitatea de a explora atât de adânc”, a mai spus acesta.

Cercetătorul, colaborator al Institutului Smithsonian din Washington, mai spune că această caracatiţă poate aparţine unui gen care urmează a fi identificat.

”Pentru a fi siguri, oamenii de ştiinţă au nevoie de cel puţin un exemplar şi, de preferat, de mai multe”, a precizat Vecchione.

Descoperirea a venit în urma primei scufundări din 2016, de pe Okeanos Explorer, un vas al NOAA, care este folosit în explorarea părţilor mai puţin cunoscute ale oceanelor.

Operaţiunea prin care a fost descoperită caracatiţa se defăşura în apropierea insulei Necker, numită şi Mokumanamana, din capătul de nord-vest al arhipelagului hawaiian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.