O expoziţie inedită a celor mai importante capodopere ale picturii universale va putea fi admirată la MINA - Museum of Immersive Art şi MINA Pop Up, în 18 mai, atât la Bucureşti, cât şi la Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de acestea, publicul va putea viziona şi spectacolele imersive din agenda MINA şi MINA Pop Up.

Accesul se va face pe bază de bilete ce pot fi achiziţionate la preţ redus cu 50%. Acestea pot fi achiziţionate online sau de la faţa locului, în limita locurilor disponibile.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

La Bucureşti, publicul va putea vedea show-urile imersive "Van Gogh" şi "Gustav Klimt", disponibile cu acelaşi bilet la preţul de 25 de lei, precum şi noul show lansat de MINA, "Dinozaurii - O călătorie imersivă  în lumea preistorică", disponibil  la preţul de 15 lei.

La Cluj, în cadrul MINA Pop Up, biletul va asigura acces la "Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii", precum şi la spectacolele imersive "Gustav Klimt", "Lumea Subacvatică" şi "Inner Constellations". Preţul biletului, în acest caz, este de 22 de lei.

Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli, Michelangelo, Diego Velázquez, Rembrandt, Claude Monet, Edvard Munch, Gustav Klimt şi Van Gogh sunt cei care semnează picturile selectate în "Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii". Aceşti artişti sunt recunoscuţi pentru contribuţiile lor remarcabile în diverse perioade şi stiluri artistice, de la Renaştere la Impresionism şi până la Expresionism.

Leonardo da Vinci este cunoscut pentru capodoperele sale precum "Mona Lisa" şi "Ultima Cină", care reprezintă vârfuri ale artei renascentiste. Sandro Botticelli a creat lucrări iconice, precum "Naşterea lui Venus", care au devenit simboluri ale artei italiene din secolul al XV-lea. Michelangelo, prin "Tavanul Capelei Sixtine", a redefinit conceptele de frumuseţe şi geniu în artă. Diego Velázquez este apreciat pentru realismul său remarcabil, care se regăseşte în pictura "Meninas". Rembrandt este celebru pentru abordarea sa unică în portrete şi în scenele biblice, în timp ce Claude Monet este cunoscut pentru pionieratul său în Impresionism. Edvard Munch a creat lucrări emblematice precum "Strigătul", care a capturat emoţia şi anxietatea modernităţii.

"Van Gogh, The Immersive Show" nu este doar o prezentare digitală a lucrărilor de artă ale maestrului, ci o călătorie interactivă şi emoţionantă în universul său creativ, care îmbină tehnologia de ultimă generaţie şi proiecţiile spectaculoase cu geniul artistic al lui Vincent Van Gogh. Printre operele pe care le veţi putea admira în cadrul spectacolului imersiv se numără binecunoscutele "Noapte înstelată", "Autoportret", "Lan de grâu cu corbi", "Irişi", "Mâncătorii de cartofi", dar şi opere din perioada de creaţie timpurie. Spectacolul este o producţie proprie, creată şi regizată de Iu studioul Les Ateliers Nomad şi acompaniată de coloana sonoră semnată de Alexei Ţurcan.

"Gustav Klimt - the immersive show" este o producţie multimedia, care cuprinde 60 dintre lucrările pictorului simbolist, un arc în timp prin "Epoca de Aur", inspirată de stilul Art Nouveau şi simbolurile bizantine. Se vor regăsi în cadrul show-ului opere expuse în muzee din toată lumea, precum "Doamna cu evantai", "Sărutul" şi "Doamna în Aur", fiecare piesă fiind meticulos pusă în scenă 360 de grade, într-un spaţiu de 7 metri înălţime. Spectacolul audio-vizual este realizat de studioul Aural Eye şi producătorul muzical, Alexei Ţurcan.

În cadrul MINA, în cel de-al doilea spaţiu imersiv, va fi expus şi noul spectacol "Dinozaurii - O călătorie imersivă în lumea preistorică". Acesta va fi disponibil, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, la un preţ redus cu 50%, şi anume de 15 lei.

Biletele se găsesc pe următorul link: https://specials.minamuseum.com. În 18 mai, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, atât MINA cât şi MINA Pop Up vor fi deschise publicului între orele 20:00 şi 01:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.