NASA a amânat pentru duminică lansarea sondei Parker, prima realizare umană care încearcă să traverseze atmosfera Soarelui şi a cărei decolare era prevăzută iniţial sâmbătă dimineaţa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sonda, de mărimea unei maşini realizată cu 1,5 miliarde de dolari, ar trebui să decoleze duminică la bordul rachetei Delta IV-Heavy de la Cape Canaveral, în Florida. 

Agenţia spaţială americană a prevăzut o fereastră de lansare de o durată de 65 de minute, începând cu ora locală 7.33 GMT, datorită condiţiilor meteorologice favorabile în proporţie de 70%. Însă, din cauza unei probleme de presiune a heliului gazos care a fost identificată cu câteva minute înainte de decolare, NASA a decis să amâne pentru duminică, la ora 7.31 GMT când va fi următoarea fereastră de lansare. 

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

Misiunea Parker este clară: să devină primul vehicul spaţial construit de om care înfruntă condiţiile infernale ale coroanei solare, o parte din atmosfera Soarelui, care este de 300 de ori mai caldă decât suprafaţa astrului. 

Mai concret, sonda Parker va trebui să străbată în jur de 6,2 milioane de kilometri din suprafaţa Soarelui. Ea va trebui să traverseze de 24 de ori coroana solară timp de şapte ani cât durează misiunea.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.