Academy Museum of Motion Pictures va fi inaugurat în a doua jumătate a anului 2019 cu o retrospectivă a animatorului japonez Hayao Miyazaki, a anunţat marţi Academia Americană de Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intitulată „Where Dreams Are Made: A Journey Inside the Movies”, expoziţia - la fel ca cele care vor urma să fie prezentate aici - îşi propune să arate felul în care a fost dezvoltată tehnologia în cinematografie, dar şi măiestria, care au impact social şi cultural.

Designerii încearcă să creeze un factor „wow”, prin galerii care vor impresiona vizitatorii.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Muzeul din Los Angeles, aflat la intersecţia Wilshire Boulevard şi Fairfax Avenue, este dezvoltat de şapte ani, iar construcţia a început în 2016.

Academia a strâns 281 de milioane de dolari din cele 388 de milioane de dolari, cât şi-a propus. Inaugurarea a fost amânată de mai multe ori. Anul trecut, oficialii au precizat că muzeul va fi deschis cândva în 2019, fără a da detalii. Acum ei spun că peste un an el îşi va primi vizitatorii.

„Nu a fost uşor”, a spus marţi Dawn Hudson, CEO al Academiei, citată de Variety. „Este un angajament enorm şi riscant”.

Kerry Brougher, directorul muzeului, a fost cel care a anunţat că prima expoziţie va fi retrospectiva Miyazaki, realizată împreună cu Studio Ghibli.

„Am vrut să ne lansăm cu o figură internaţională... să arătăm că acest muzeul nu este doar despre Hollywood. Acesta va fi un muzeu internaţional cu o perspectivă globală”, a spus el.

A doua expoziţie, programată pentru 2020, va fi „Regeneration: Black Cinema 1900-1970”. Pentru acest proiect, Academia Americană de Film lucrează cu Smithsonian National Museum of African-American History and Culture.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.