Regizorul Michael Moore, care şi-a prezentat joi, la Festivalul de Film de la Toronto, cel mai recent lungmetraj, „Fahrenheit 11/9”, speră ca noul lui documentar să reprezinte începutul sfârşitului preşedinţiei Trump.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michael Moore insistă că documentarul său, în care preşedinţia lui Donald Trump este comparată cu ridicarea la putere în Germania a lui Adolf Hitler, este o chemare la acţiune, scrie The Hollywood Reporter.

„Avem nevoie de o generaţie care să acţioneze”, a spus el pe scena festivalului, însoţit de trei elevi ai liceului Parkland, unde, în luna martie, a avut loc un atac armat soldat cu 17 morţi.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Cineastul premiat cu Oscar în 2003 pentru documentarul „Bowling for Columbine” a spus că activismul arătat de elevii de la Parkland după atacul comis în şcoala lor, inclusiv March for Our Lives, a ajutat la alegerea candidatului democrat al Floridei Andrew Gillum.

În plus, el a profitat de moment şi i-a îndemnat pe americani să meargă la vot în luna noiembrie.

Moore a dezvăluit că a fost supus anul acesta, pentru prima dată, unui audit al Fiscului american şi că, spre deosebire de Trump, el va comunica public cifrele.

„Acest film este momentul adevărului de care avea toţi nevoie de ceva vreme şi cred că lansarea lui în cinematografele din SUA pe 21 septembrie ar putea fi adevăratul început al sfârşitului pentru Donald J. Trump”, a scris Moore pe pagina sa web.

Festivalul de Film de la Toronto a început joi se va încheia pe 16 septmbrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.