Jurnalistul de investigaţii Tom Bower scrie biografia prim-ministrului britanic Boris Johnson, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bower, a cărui soţie, Veronica Wadly, a fost consilier al lui Johnson în timpul mandatului de primar al Londrei, a confirmat că volumul va fi lansat anul viitor.

Jurnalistul, care a semnat mai multe biografii care au stârnit critici de-a lungul timpului, este cunoscut pentru dezvăluirile făcute despre subiecţii aleşi. Se spune despre el că este specializat în cărţi despre „bărbaţi care au ceva de ascuns”.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Boris Johnson este, la rândul lui, cunoscut pentru viaţa privată tumultoasă. Săptămâna aceasta, prim-ministrul a respins întrebări despre o anchetă Sunday Times care a dezvăluit că are o prietenie strânsă cu americanca Jennifer Arcuri, model devenită antreprenoare. Afacerile ei au primit finanţare din fonduri publice în timp ce el era primar. 

Bower a mai scris biografii despre laburiştii Jeremy Corbyn, Tony Blair şi Gordon Brown şi este pentru prima dată când subiectul lui este un lider conservator.

Editorialistul Peter Oborne l-a acuzat pe Bower că a denaturat adevărul în cartea „Dangerous Hero: Corbyn’s Ruthless Plot for Power”, care a fost lansată la începutul acestui an. De altă parte, Times a notat că ea este un „portret foarte detaliat” al lui Corbyn.

Tom Bower a mai semnat biografii ale prinţului Charles, Bernie Ecclestone, Richard Branson, Simon Cowell şi Mohamed Al Fayed.

În 2003, Bower a câştigat premiul „William Hill” pentru „Broken Dreams: Vanity, Greed and the Souring of British Football”, o anchetă despre corupţia din fotbal.

Cartea despre prim-ministrul britanic, care va fi publicată de Ebury, parte a Penguin Books, va fi a treia biografie importantă a lui Johnson, după „Just Boris: A Tale of Blond Ambition”, de Sonia Purnell, apărută în 2011, şi „Boris: The Rise of Boris Johnson”, de Andrew Gimson, lansată în 2006.

Wadley, fost editor la Evening Standard, este căsătorită de peste 30 de ani cu Bower şi a fost consiliera lui Johnson între anii 2012 - 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.