Americanul James Lipton, profesor de comedie şi prezentator al "Inside the Actors Studio", celebra emisiune de televiziune inspirată de Bernard Pivot, a murit la vârsta de 93 de ani, a anunţat luni postul de televiziune care difuza programul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit apropiaţilor, el a decedat la domiciliul său din New York ca urmare a unui cancer. 

În 1994 James Lipton şi-a lansat emisiunea, inspirată de un curs pe care l-a susţinut la prestigioasa şcoală de artă dramatică şi pentru care el a intervievat staruri timp de mai mult de 25 de ani, de la Paul Newman şi Dennis Hopper, până la Julia Roberts şi Scarlett Johansson.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Difuzată în Franţa de Paris Première, "Inside the Actors Studio" i-a fost inspirată de emisiunea "Bouillon de Culture" a lui Bernard Pivot, care l-a invitat de altfel pe James Lipton în ultima sa ediţie în 2001.

Născut la Detroit în 1926, Lipton s-a lansat într-o carieră de actor în anii 1940, înainte de a se consacra scrisului şi producţiei.                

"Ne va lipsi mult, dar sperăm să ajungă în pace la porţile Paradisului", a scris pe Twitter canalul Ovation TV, care continuă să difuzeze emisiunea pe care James Lipton nu a mai realizat-o din 2018. 

Ca şi Bernard Pivot şi la fel ca în "chestionarul lui Proust", Lipton îşi încheia emisiunea cu o serie de întrebări adresate invitaţilor săi, printre care: "Dacă paradisul există, ce v-ar plăcea să vă spună Dumnezeu când veţi ajunge la porţile sale?". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.