Muzeul Naţional de Artă al României anunţă prelungirea expoziţiei „Romulus Ladea - Sculptură” până în data de 4 februarie 2024, la parterul Galeriei Naţionale (Calea Victoriei 49-53).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia dedicată unuia dintre cei mai importanţi sculptori români moderni evidenţiază, într-un parcurs cronologic, temele sale principale: portretul şi autoportretul, iubirea, maternitatea, familia, spiritul sacru, eroismul. Virtuozitatea sa artistică a însufleţit materiale precum lemnul, lutul sau bronzul, cărora le-a conferit o monumentalitate impresionantă, o expresivitate frapantă, frustă uneori.

MNAR anunţă cu acest prilej şi lansarea turului virtual al acestei expoziţii disponibil pe website-ul muzeului (https://mnar.ro/, secţiunea Explorează). În continuarea demersurilor muzeului de a valorifica şi, în acelaşi timp, a facilita accesul unui public cât mai larg la patrimoniul deţinut şi la expoziţiile organizate, ne propunem completarea fiecărui demers expoziţional şi cu această componentă de promovare a expoziţiilor temporare.

Turul virtual include o vizualizare de 360°, optimizată şi pentru telefoanele mobile, a celor 34 de obiecte prezente în cadrul expoziţiei, alături de etichetele lor extinse în format bilingv (română-engleză). Totodată publicul se poate bucura şi de filmul realizat special pentru acest proiect expoziţional şi care prezintă cele mai importante monumente ale sculptorului Romulus Ladea. Pentru cei care nu pot vizita expoziţia până în data de 4 februarie 2024, turul virtual, accesibil printr-un singur click, oferă posibilitatea de a observa îndeaproape sculpturile şi de a  face o vizită cu o vedere completă asupra spaţiului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.