Mai mult de 400 de artişti irlandezi au îndemnat luni candidatul irlandez la Eurovision, Bambie Thug, să "fie de partea corectă a istoriei", boicotând concursul de cântece, programat pentru luna mai la Malmö, Suedia, din cauza participării Israelului, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vă cerem să vă retrageţi de la Eurovision 2024, pentru a asculta apelul palestinienilor de boicotarea concursului din cauza participării Israelului", scriu ei într-o scrisoare comună.

"Participând la Eurovision, veţi fi de partea opresorului", au adăugat ei.

"Îi susţin pe toţi cei care boicotează. Cred că dacă nu aş fi participat la concurs, aş boicota şi eu", a declarat vineri Bambie Thug.

Iar artista şi-a apărat alegerea de a rămâne candidat spunând: "În cele din urmă, fără ca noi să fim pro-Palestina, ar exista mai puţină competiţie pentru ca cealaltă parte (Israelul) să câştige şi ar exista mai puţină solidaritate acolo".

În acest an, din cauza războiului din Gaza, aflat acum în a şaptea lună, participarea Israelului la Eurovision a fost subiectul multor proteste.

Criticile au vizat în special organizatorii, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) şi postul public suedez SVT.

Mai mult de 100.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la Malmö pentru săptămâna Eurovision, între 5 şi 11 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.