Instituţiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa nu vor participa la evenimentul ”Noaptea muzeelor”, dar vor avea program în timpul zilei de sâmbătă, iar intrarea va fi liberă la trei dintre ele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că instituţiile muzeale aflate în subordinea instituţiei nu vor participa anul acesta la evenimentul ”Noaptea Muzeelor”, dar vor fi deschise în timpul zilei.
 
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Consiliul Judeţean coordonează activitatea a patru muzee: unul de importanţă naţională şi alte trei muzee de importanţă judeţeană. 
 
Astfel, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa nu va participa la program deoarece membrii de sindicat din cadrul instituţiei vor merge, sâmbătă, la protestul din Bucureşti ”Noapte în Muzeele din România”, solidarizându-se astfel cu colegii din alte muzee care au revendicări de natură salarială.
 
Sâmbătă, programul de funcţionare al instituţiei este cel normal, respectiv 9:00 - 17:00. Intrarea va fi liberă pentru vizitatori.
 
Nici Muzeul de Artă Populară Constanţa nu va fi participa la ”Noaptea muzeelor”, întrucât şi membrii de sindicat din această instituţie vor participa la protestul de la Bucureşti. Sâmbătă, programul muzeului va fi cel normal, 9:00-17:00, iar intrarea este liberă.
 
În perioada 18-21 mai, între orele 10:00 - 18:00, va avea loc un Târg de Meşteri Populari, organizat pe platoul din faţa muzeului, iar sâmbătă, de la ora 15.00, este programată o lansare de carte - ”Bucătăria tradiţională tătară”, avându-l ca autor pe prof. univ. dr. Ibram Nuredin. Ambele manifestări sunt incluse în cadrul evenimentului ”Zilele Constanţei”. 
 
Nici Muzeul de Artă Constanţa nu va participa la ”Noaptea Muzeelor”, sindicaliştii urmând să meargă la protestul de la Bucureşti. Şi aici, sâmbătă este program de funcţionare normal, respectiv 10:00-18:00, iar intrarea este liberă. 
 
Reprezentanţii CJ Constanţa au menţionat că la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii ”Noaptea Muzeelor” se transformă în ”Ziua Muzeelor”.
 
”Salariaţii instituţiei de cultură muzeale se vor solidariza cu colegii lor din alte muzee din ţară, prin purtarea unei banderole albe în jurul braţului, în data de 18 mai 2024”, a precizat sursa citată. Astfel, constănţenii şi turiştii pot asista la demonstraţia cu delfini, de la ora 15, pot vizita Microrezervaţia, între orele 10-16, sau pot urmări demonstraţiile de la Planetariu.
 
La acestea accesul se va face pe bază de bilet. 
 
”Noaptea Europeană a Muzeelor”, sărbătorită anual în 18 mai, este o acţiune iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. Acesta este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat la cea de a 20-a ediţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.