Expoziţia imersivă "Bucureşti, capsulă în timp" din cadrul anualei de artă şi ştiinţă Neo Art Connect (NAC 2023) poate fi vizitată în Bucureşti până pe 9 iulie. Vizitatorii sunt aşteptaţi să intre în domul ce surprinde istoria subiectivă din ultima sută de ani a capitalei. Accesul este gratuit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Galeria Galateca găzduieşte până pe 9 iulie expoziţia “Bucureşti, capsulă în timp”, un modul imersiv, creat în cadrul Primei Anuale de artă şi ştiinţă Neo Art Connect (NAC 2023). Poem urban special gândit ca un arc peste timp, între 1933 şi 2033, acesta surprinde într-un mod alegoric istoria subiectivă din ultima sută de ani a capitalei.

NAC 2023 continuă în iulie cu 10 expoziţii în Constanţa, Iaşi, Arad, Oradea, Braşov, Râmnicu Vâlcea, Cluj şi Timişoara. Accesul vizitatorilor este gratuit.

Conceptul este dezvoltat, curatoriat şi implementat de Anca Boeriu şi Andreea Sandu, cercetarea istorică fiind realizată de Ana Rubelli. Grafica, care a implicat utilizarea inteligenţei artificiale, video-mapping-ul şi design-ul sonor poartă semnătura Ioanei Halunga.

"Bucureşti, capsulă în timp" este un modul imersiv ce poartă vizitatorii printr-o călătorie temporală fascinantă, oferindu-le o perspectivă asupra evoluţiei şi transformărilor oraşului pe parcursul ultimelor zece decenii. Această incursiune captivantă în timp, care se desfăşoară între anii 1933 şi 2033, surprinde momente cheie din istoria Bucureştiului şi explorează conexiunile între oameni şi oraş.

Domul imersiv combină mai multe forme de exprimare artistică, de la instalaţie, artă digitală, video, inteligenţă artificială şi instalaţie audio. „Bucureşti, capsulă în timp” este o metaforă a dezvoltării şi schimbării pornind de la faţa văzută şi cunoscută a oraşului, în dialog cu un fabulos personaj feminin, uitat în timp, Dina Mihalcea. Miss România, prima femeie dresoare de lei şi actriţă, transformarea acestui personaj se confundă şi se metamorfozează cu însăşi transformarea oraşului, devenind un simbol al evoluţiei capitalei.

Până pe 9 iulie, vizitatorii sunt invitaţi să păşească într-un mod surprinzător în Bucureştiul anului 1933, pe Calea Victoriei spre Sărindar, privind spre Palatul Universul şi oprind lângă statuia Regelui Carol I, alături de acest personaj atipic, nonconformist şi extravagant.

„Bucureşti, capsulă în timp” preia parcursul surprinzător al acestui personaj şi îl transformă împreună cu elemente din zeci de clădiri din realitatea cotidiană, dar şi cu elemente simbolice, de la coşar, până la scară, într-o alegorie a evoluţiei oraşului. Sunetul urmează acelaşi traseu, înglobând şi sunete contemporane din oraş, de la trafic până la interacţiunile umane din spaţiul definit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.