Actorul Marin Moraru a fost înmormântat cu onoruri militare, miercuri, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu din Capitală, după o slujbă care a durat aproximativ o oră, oficiată de trei preoţi, la care au participat câteva zeci de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a părăsit capela cimitirului în aplauze, iar garda a prezentat onorul la ieşirea din capelă, după care trei salve au fost trase de militarii Brigada 30 Garda ”Mihai Viteazul”.

Foto: Ana Maria Aniţoiu
Foto: Ana Maria Aniţoiu

Numeroşi artişti şi prieteni, dar şi reprezentanţi ai unor instituţii publice, i-au adus un omagiu, miercuri, lui Marin Moraru, la Teatrului Naţional Bucureşti, pe scena căruia actorul a debutat în 1971 şi a jucat peste trei decenii.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Între colegii de breaslă şi prietenii veniţi să îl petreacă pe ultimul drum pe actor s-au aflat Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Marcel Iureş, Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Florina Cercel, Marian Râlea, Florin Zamfirescu, Eugen Cristea, Teodora Vasilescu, Lamia Beligan, Margareta Pâslaru, Ivan Patzaichin, George Mihăiţă şi Gheorghe Visu.

Imagini din spectacolele în care a jucat Marin Moraru au rulat pe un ecran amplasat în foaier, iar printre instituţiile care au depus coroane de flori s-au numărat Uniunea Cineaştilor din România, Guvernul şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Foto: Inquam Photos/ George Călin
Foto: Inquam Photos/ George Călin

Marin Moraru a murit, duminică după-amiază, la Spitalul Elias din Bucureşti, la vârsta de 79 de ani.

Marin Moraru, actor de teatru şi film, a fermecat România prin umor şi discreţia din viaţa privată, a rămas pentru totdeauna în memoria colectivă a publicului graţie unor roluri de compoziţie magistral interpretate - a fost Corneliu în filmul “Operaţiunea monstrul”, majordomul Vasile în filmul “Actorul şi sălbaticii”, alături de Toma Caragiu, Toderaş în “Toamna bobocilor”, unde i-a dat replica Dragăi Olteanu Matei, comisarul Ghiţă Petrecu în “Un comisar acuză” şi a fost prezent în unele dintre cele mai de succes seriale de televiziune din ultimii ani, ”Inimă de ţigan”, “Regina” şi “Iubire şi onoare”.

Marin Moraru s-a născut pe 31 ianuarie 1937, în Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" în anul 1961, având ca examen de diplomă rolul Agamiţă Dandanache din spectacolul "O scrisoare pierdută”, după piesa omonimă scrisă de I.L.Caragiale. După absolvirea facultăţii, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), Teatrul de Comedie (1965-1968), Teatrul "Lucia Sturdza Bulandra" (1968-1971) şi Teatrul Naţional "Ion Luca Caragiale" (1971-1974). După o perioadă în care a predat în calitate de conferenţiar universitar la IATC Bucureşti (1974-1980), s-a întors, în anul 1980, la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale”.

În 2008, Marin Moraru a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în Grad de Mare Cruce. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.