În 29 iunie 2022, Palatul şi Parcul Ştirbey au fost adjudecate, în cadrul licitaţiei publice, Statul Român - Ministerul Culturii, Consiliul Judeţean Ilfov şi Consiliul Local Buftea - neînţelegând să îşi exercite dreptul de preemţiune, urmând ca vânzarea să fie perfectată în condiţiile regulamentului de valorificare întocmit în cadrul procedurii de insolvenţă a societăţii Bucharest Arena S.A., fostul proprietar al Domeniului. Bucharest Arena S.A. a cumpărat în 2006 Domeniul de la moştenitorii familiei Stirbey.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cumpărătorul este un important jucător din industria cinematografiei şi producţiei de televiziune, cu afaceri de 30 mil. lei în anul 2021, având ca obiect  de activitate producţia cinematografică, video şi programe de televiziune.

Domeniul Palatului Ştirbey, a cărui istorie a început în secolul al XIX-lea, este cel mai vast domeniu pentru evenimente din România, cu o suprafaţă totală de 24 de hectare, dintre care 18 reprezintă un parc cu arbori seculari de peste 400 de ani, precum şi construcţii arhitecturale, parte din patrimoniul cultural român.

SAVIN & ASOCIAŢII asigură consultanţă juridică în procedura de insolvenţă privind Bucharest Arena S.A. încă din anul 2018, procedură în care A1 Carpi Finance SA este creditor majoritar.

SAVIN & ASOCIAŢII a asigurat constant asistenţă juridică şi reprezentare pentru grupul de investitori care a achiziţionat portofolii de credite neperformante de la Alpha Bank Romania S.A.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.