În Republica Moldova sunt un milion de oameni care au şi cetăţenie română. Ei ştiu deja ce înseamnă să te bucuri de avantajele de cetăţean european şi pot vota la alegerile europarlamentare din 9 iunie o forţă politică potrivită să lupte cu adevărat pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, astfel încât ţara să se dezvolte şi să beneficieze de fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alianţa Dreapta Unită este singura forţă politică ce a inclus în programul pentru alegeri măsuri concrete pentru Republica Moldova. Cătălin Drulă, Eugen Tomac şi Ludovic Orban au mers la Chişinău în luna martie să prezinte programul într-un eveniment care a adunat peste 1.000 de persoane care îşi doresc să locuiască într-o Moldovă europeană. 

Ce programe europene poate accesa Republica Moldova cu ajutorul europarlamentarilor Dreapta Unită

Aflaţi la Chişinău, candidaţii alianţei Dreapta Unită Dan Barna, Cristina Prună, Corina Atanasiu s-au întâlnit cu studenţii de la Universitatea de Stat din Moldova şi Academia de Ştiinţe Economice. Mesajul pe care Dreapta Unită l-a transmis către tinerii din Republica Moldova a fost unul clar şi simplu: Moldova nu este singură. USR, PMP şi Forţa Dreptei, prin europarlamentarii pe care-i vor trimite la Bruxelles, vor face tot posibilul pentru a aduce Moldova în familia europeană şi pentru a direcţiona cât mai multe fonduri europene pentru construcţia de şcoli, spitale şi drumuri în Moldova.

Dreapta Unită susţine sporirea participării Republicii Moldova la programe UE precum Horizon Europe, LIFE, EU4Health, Erasmus+ şi alte programe care pot schimba viaţa oamenilor. Prin programul Erasmus+, tinerii din Republica Moldova ar avea şansa să studieze pentru o perioadă într-o altă ţară din Uniunea Europeană. Programul Horizon Europe oferă fonduri pentru tranziţia digitală şi ecologică. 

România este a şasea ţară ca mărime din UE şi trebuie să-şi asume un rol mult mai important în stabilirea priorităţilor şi politicilor UE şi să renunţe la „sfiala” de care a dat dovadă în cei 17 ani de la aderare. Dacă europarlamentarii pe care îi trimitem în 2024 la Bruxelles vor fi nişte profesionişti, vor reuşi să aducă mai multe beneficii şi pentru România, şi pentru Moldova. 

Un milion de cetăţeni din Republica Moldova se pot opune extremiştilor

Din păcate, în Republica Moldova, la fel ca în România, dezinformarea, manipularea şi propaganda Rusiei încearcă să fure viitorul cetăţenilor. Europarlamentarii Dreapta Unită vor promova alocarea de fonduri pentru contracararea subversiunilor ruseşti, pentru consolidarea digitală a infrastructurii critice şi înlocuirea sistemelor de telecomunicaţii de origine rusă.

Cetăţenii din Republica Moldova trebuie să ştie avantajele pe care le oferă UE: de la fonduri şi libertate de mişcare până la democraţie şi pace. Armatele europene, mai bine integrate în NATO şi mai bine pregătite, pot să răspundă împreună provocărilor şi să apere graniţele Republicii Moldova. 

Cetăţenii români din Republica Moldova pot avea un rol crucial în alegerile europarlamentare din 9 iunie. Voturile lor pentru o forţă politică europeană pot bloca forţele extremiste care vor să ne scoată în afara Europei. Pe 9 iunie, să nu uităm: votul nu este doar un drept, este o responsabilitate faţă de viitorul României şi al Moldovei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.