M-am adresat oficial ministrului Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, printr-o interpelare parlamentară, prin care i-am solicitat să rezolve disfuncţionalităţile legate de decontarea adeverinţelor necesare elevilor pentru a participa la orele de sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

L-am informat pe domnul ministru că în mai multe judeţe ale ţării s-a semnalat un fenomen îngrijorător, respectiv acela că medicii de familie ar fi cerut bani pentru eliberarea adeverinţelor necesare elevilor la orele de sport, acte gratuite conform legislaţiei.

Deşi în România examenele medicale pentru copii sunt gratuite, aceste servicii se pare că nu sunt decontate de Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS). În consecinţă, unii medici de familie au solicitat tarife cuprinse între 15 şi 20 lei, pentru eliberarea adeverinţei care să ateste că elevul este apt pentru sport.

Având în vedere aspectele menţionate, i-am cerut ministrului Sănătăţii să răspundă la următoarele întrebări:

„1. Având în vedere ambiguitatea legislaţiei, adeverinţele care certifică aptitudinea elevilor pentru a face sport în şcoală sunt sau nu decontate de CAS?

2. Consideraţi că ar fi necesar ca elevii să beneficieze de un control medical anual gratuit, inclusiv cel necesar pentru participarea la orele de sport?

3. Câte cazuri de acest gen aţi sesizat şi instrumentat în ultimul an, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Bacău?

4. Ce sancţiuni riscă medicii care au cerut bani, deşi nu ar fi trebuit?”

            Sunt încredinţată că responsabilul acestui domeniu extrem de important, Sănătatea, are toate pârghiile necesare în vederea rezolvării inadvertenţelor semnalate, astfel încât să fie reinstaurată normalitatea.

 

Deputat PNL ELENA HĂRĂTĂU,

Circumscripţia Electorală nr. 4 Bacău

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.