Opera Naţională Bucureşti prezintă duminică, 25 noiembrie, ora 18:30 spectacolul „Carmen” de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opera „Carmen” reprezintă un caz rar în lumea teatrului muzical. Dacă în ceea ce priveşte alte lucrări părerile pot fi împărţite, în legătură cu „Carmen”, muzicologii şi publicul, elita şi spectatorii din balcon, specialiştii şi necunoscătorii sunt toţi de acord: este o capodoperă. Mai important, această creaţie depăşeşte barierele naţionale. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai bună operă compusă vreodată în Franţa, iar după introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis că în zece ani va fi cea mai populară lucrare de operă din lume. Filosoful Friedrich Nietzsche a numit-o una dintre cele mai originale capodopere din literatura de operă.

Întregul spectacol este, de la primul la ultimul act, o luptă în arenă, la finalul căreia nu există învingători, ci numai învinşi, starea continuă de conflict fiind întreţinută de prestaţia interpreţilor, îndrumaţi de către regizoarea Marina Emandi Tiron să redea în forţă emoţiile personajelor.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Pentru această reprezentaţie publicul spectator o va putea urmări pe mezzosoprana Ljubica Vraneş în rolul Carmen, învitată pe scena Operei Naţionale Bucureşti.

Biletele se găsesc pe https://tickets.operanb.ro/ şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti (program luni – duminică între orele 10:00 - 13:00 şi 14:00 - 19:00).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.