Visezi la un gazon luxuriant, verde si sanatos? Poti obtine acest lucru cu o ingrijire adecvata. Dar, fie ca esti incepator, fie ca ai ceva experienta, intretinerea gazonului poate fi destul de dificila. Pentru a avea rezultate cat mai bune in gradina, trebuie sa aloci timp acestei activitati si sa cunosti cateva mici secrete pe care sa le pui imediat in practica.
5 secrete in ingrijirea gazonului pe care nu le stiai
Ingrijirea corecta a gazonului incepe intotdeauna cu echipamentul potrivit. Pe langa o masina performanta de tuns iarba, ai nevoie si de trimmere si motocositoare, care te ajuta sa patrunzi in spatiile mai greu accesibile. Nu uita nici de pompe, hidrofoare si alte piese utile pentru udarea gazonului. Sculeaz.ro iti vine in ajutor cu o gama variata de produse de calitate superioara, rezistente in timp, pe care te poti baza in activitatile de gradinarit.
Insa poate fi uneori frustrant sa ai la indemana echipamentul potrivit si sa nu obtii rezultatele dorite. Iata cateva secrete simple de ingrijire care te vor ajuta sa creezi un spatiu verde perfect:
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
1. Planteaza intotdeauna iarba adaptata climei si tipului de sol pe care il ai. Inainte de plantarea propriu-zisa, examineaza foarte bine locul pentru a afla orele de soare la care va fi expus gazonul, conditiile de crestere si, bineinteles, tipul de sol. Desi neglijate de foarte multe persoane, aceste lucruri sunt importante pentru a asigura o buna crestere a firului de iarba si pentru o intretinere ulterioara corecta.
2. Ofera udare adecvata in functie de expunerea la soare. Iarba dintr-o zona umbrita necesita mai putina udare si ingrasamant. Chiar daca nu primeste soare din plin, udarea si fertilizarea excesiva nu ii poate stimula cresterea. Formula secreta este sa reduci la jumatate cantitatea de apa si ingrasamant in comparatie cu locul insorit.
3. Aereaza gazonul de doua ori pe an, atat primavara, cat si toamna. Acest lucru ajută apa, aerul si nutrientii să ajunga mai usor la radacinile plantelor. Aerarea este unul dintre secretele unui gazon frumos si sanatos.
4. Verifica gazonul in mod regulat pentru a depista eventualele probleme. Intretinerea unui gazon nu consta doar in udare, tundere si aerare. Este recomandat sa identifici din timp daunatorii care pot cauza diverse boli. Cunoasterea acestora te va ajuta sa decizi cand este cazul sa iei masuri suplimentare. De asemenea, problema daunatorilor care apar frecvent poate fi un semn ca practicile de ingrijire ale gazonului necesita imbunatatire.
5. Taie iarba cat mai inalta. Desi parerile sunt impartite in acest sens, multi sunt de acord ca un gazon inalt este mult mai sanatos. Ideal este sa nu tai niciodata iarba sub 5 cm. De asemenea, nu indeparta dintr-o singura tundere mai mult de o treime din firul de iarba. Daca ai pierdut o sesiune de tuns si iarba este mult prea inalta, tunde o treime din aceasta, apoi asteapta cateva zile inainte de a o taia la inaltimea dorita.
Asadar, un gazon verde si luxuriant, de care sa te poti bucura in fiecare zi, necesita atentie si ingrijire constanta. Fertilizarea, udarea, tunderea periodica, protejarea impotriva daunatorilor sunt elemente de baza pentru intretinerea gazonului. Cu aceste mici secrete si sfaturi de gradinarit, vei obtine in final satisfactia muncii tale si un sentiment grozav de implinire.
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.