Pentru multi soferi, atunci cand spui „ulei hidraulic” sensul este un mister. Tot ce stiu despre el este ca e un lichid nevazut care lucreaza in umbra motorului. Dar de ce este atat de important acest lichid pentru masina ta? Ce rol joaca el in buna functionare a vehiculului tau? Trebuie sa cunosti aceasta informatie ca sa iti tii masina in perfecta functionare, chiar daca esti doar sofer, nu mecanic auto. Un sofer bun stie cand masina lui are nevoie de revizie. Iar pentru a sti trebuie sa fii familiarizat cu elementele functionale de baza si semnele pe care acestea ti le transmit atunci cand este nevoie de inlocuirea sau reimprospatarea lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

In calitate de sofer, trebuie sa cunosti faptul ca acest ulei hidraulic de la Automag.ro este esential pentru sistemul hidraulic al masinii tale. Lichidul actioneaza ca un agent de transmitere a presiunii si, in acelasi timp, protejeaza si lubrifiaza componentele sensibile ale sistemului. De la pompa hidraulica la cilindri si pistoane, fiecare parte a acestui sistem depinde de starea lichidului hidraulic pentru a functiona in mod corespunzator.

Schimbarea regulata a lichidului hidraulic este esentiala pentru mentinerea sanatatii masinii tale. Uleiul uzat poate duce la opacitatea fluidului, aparitia unor zgomote anormale si o scadere a eficientei sistemului. Prin schimbarea regulata a acestuia, poti prelungi viata componentelor vehiculului si te poti asigura ca masina ta va functiona la parametri optimi vreme indelungata.

Procesul de schimbare a acestui ulei hidraulic nu este complicat, dar necesita atentie la detalii. De la drenarea uleiului uzat la inlocuirea filtrului si adaugarea noului lichid, fiecare pas este crucial pentru sanatatea masinii tale.

Cand se face schimbul de lichid hidraulic?

Schimbul de ulei hidraulic trebuie sa fie o parte integranta a programului tau regulat de intretinere a masinii. Cu toate ca intervalul exact poate varia in functie de tipul de vehicul si de modul de a conduce al fiecarui sofer, in general, este recomandat sa faci schimbul lichidului hidraulic la fiecare 2-3 ani sau la fiecare 30.000 - 50.000 de kilometri parcursi.

Exista cateva semne clare care indica necesitatea schimbarii lichidului hidraulic, si anume:

  • Opacitatea - daca observi ca acest lichid are o culoare neobisnuit de inchisa sau opaca, acesta ar putea fi un semn ca s-a deteriorat si trebuie inlocuit;
  • Zgomote anormale - daca auzi zgomote ciudate sau bazaituri in timp ce folosesti sistemul hidraulic al masinii, acest lucru ar putea indica faptul ca lichidul nu mai functioneaza corect si trebuie schimbat;
  • Pierderea eficientei sistemului - daca observi ca sistemul hidraulic al masinii tale nu mai functioneaza la fel de eficient ca inainte, cum ar fi dificultatea in ridicarea sau coborarea anumitor componente, acesta ar putea fi un semn ca uleiul trebuie inlocuit pentru a restabili performanta optima a sistemului;
  • Scaderea presiunii - un alt semn ca este necesar sa schimbi lichidul hidraulic este scaderea presiunii in sistemul hidraulic al masinii. Daca observi ca operatiunile care necesita presiune hidraulica devin mai lente sau mai putin eficiente, acesta ar putea fi un semn ca uleiul trebuie inlocuit pentru a mentine presiunea optima;
  • Prezenta contaminantilor - daca gasesti particule straine sau contaminanti in lichid, atunci cand verifici nivelul sau calitatea acestuia, acest lucru poate indica deteriorarea sau uzura componentelor din sistem si necesitatea unei schimbari a uleiului;
  • Miros neplacut - un miros neobisnuit sau neplacut ce provine din sistemul hidraulic al masinii poate fi un semn ca acest ulei hidraulic s-a deteriorat si trebuie schimbat.

Aceste semne ar trebui sa te avertizeze ca este timpul sa acorzi atentie lichidului hidraulic si sa il schimbi daca este necesar pentru a mentine buna functionare a masinii tale.

Calitatea lichidului folosit este, de asemenea, foarte importanta. Alege ulei de calitate pentu a fi sigur ca masina ta primeste ceea ce merita, astfel incat sa-ti ofere performanta, durabilitate si increderea de a porni la drum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.