Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul a doi aleşi locali - Iulia Diana Vînă-Dumitraşcu, consilier local în Consiliul Local Târgu Jiu, şi Marcel Mocean Iancu, primar al unei localităţi din judeţul Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a doi aleşi locali, după cum urmează:

1.        VÎNĂ-DUMITRAŞCU IULIA-DIANA, fost viceprimar, în prezent consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Târgu Jiu, Judeţul Gorj

INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 octombrie 2012 – 31 iulie 2015, întrucât a deţinut simultan funcţiile de viceprimar şi membru în Consiliului de Administraţie al mai multor unitãţi de învãţãmânt (Colegiul Tehnic nr. 2 Târgu Jiu, Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu, Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu), încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

2.        MOCEAN IANCU MARCEL, primar al Comunei Cămăraşu, Judeţul Cluj

INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2012 – 08 aprilie 2014, întrucât a deţinut simultan funcţiile de primar şi membru în Consiliului de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Cămăraşu, încãlcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.



Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

Persoanele menţionate au încãlcat urmãtoarele prevederi legale:

· art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia „Funcţia de primar şi viceprimar, […] este incompatibilă cu: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraþie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice”;

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţioneazã potrivit reglementãrii aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

"Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publicã respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilã, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţionalã de Integritate îşi exercitã atribuţiile cu respectarea principiilor legalitãţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENŢIA NAŢIONALÃ DE INTEGRITATE

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.