Ministerul Sănătăţii va începe achiziţia de echipamente IT pentru propria digitalizare după ce a primit avizul CTE, iar acest proiect are o valoare de aproape 26 de milioane de euro, după ce a primit avizul Comitetului Tehnico-Economic pentru Societatea Informaţională (CTE) pentru una dintre cele mai importante componente a proiectului ”Transformare digitală a Ministerului Sănătăţii” – dotarea cu echipamente IT a instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„După ce în februarie, Ministerul Sănătăţii aproba o finanţare de 100 de milioane de euro fără TVA pentru digitalizarea CNAS – PIAS, a venit şi rândul instituţiei conduse de Alexandru Rafila să se modernizeze cu echipamente IT, un pas obligatoriu în procesul de digitalizare a Ministerului. Cu avizul CTE, proiectul «Transformare digitală a Ministerului Sănătăţii», în valoare de peste 131 milioane de lei, poate demara în bune condiţii achiziţia de furnizare de echipamente IT pentru dotarea Ministerului Sănătăţii”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. 
Ei au adăugat că CTE este entitatea care avizează conformitatea proiectelor de finanţare care au o componentă specifică domeniului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor cu obiectivele strategiilor naţionale din domeniul tehnologiei informaţiei, comunicaţiilor şi societăţii informaţionale şi cu strategia naţională de securitate cibernetică, pronunţându-se inclusiv asupra oportunităţii acestor proiecte, iniţiate de instituţiile publice. 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Achiziţia va deschide o serie de alte achiziţii de platforme soft, care vor facilita şi eficientiza accesul la informaţii pentru cetăţeni şi pentru instituţiile din subordine. Totodată, noile echipamente şi achiziţii făcute în cadrul proiectului vor sprijini activitatea angajaţilor din cadrul Ministerului Sănătăţii în vederea eficientizării propriei activităţi, inclusiv reducerea timpului de prelucrarea a datelor/solicitărilor primite atât din partea cetăţenilor, cât şi a altor instituţii.
Ministerul Sănătăţii implementează proiectul ”Transformare digitală a Ministerului Sănătăţii” aprobat în cadrul Componentei 7- Transformare digitală, Investiţia I.3.2. Digitalizarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul sanitar aflate în subordinea MS, din 27 februarie 2024.
Proiectul a fost aprobat prin Decizia de finanţare nr.1283/27.02.2024 privind implementarea reformelor şi/sau investiţiilor finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cu durată de implementare până la data de 30.08.2025 cu posibilitate de prelungire pe întreaga perioadă de implementare a PNRR, potrivit art.24 alin.(1) din Regulamentul (UE) 2021/241 al Parlamentului European şi al Consiliului din 12 februarie 2021 de instituire a mecanismului de redresare şi rezilienţă.
În luna februarie a acestui an, Ministerul Sănătăţii a aprobat finanţarea pentru digitalizarea CNAS – PIAS, care include elemente importante de securitate cibernetică. 
Finanţarea iniţială de 70 de milioane de euro a fost majorată la 100 de milioane de euro fără TVA, exclusiv pentru digitalizarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi optimizarea Platformei Informatice pentru Asigurările din Sănătate (PIAS). Trimestrul trei din 2025 este data limită până la care sistemul asigurărilor de sănătate va fi transformat digital.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.