Viceprimarul municipiului Timişoara Cosmin Tabără (PNL), căruia primarul Dominic Fritz i-a retras toate atribuţiile, după incidentul în care cel de-al doilea viceprimar, Ruben Laţcău (USR), s-a îmbrâncit cu câţiva reprezentanţi AUR, a reacţionat somându-l pe Fritz să şteargă ”acele rânduri” care, susţine el, sunt doar speculaţii. Tabără a subliniat că este un om de onoare şi că niciodată nu şi-a îndemnat vreun consilier sau fost consilier să recurgă la astfel de gesturi ruşinoase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am citit stupefiat comunicatul primarului Timişoarei în care anunţă că mi-a retras toate atribuţiile de viceprimar şi e de părere că eu aş fi în spatele incidentelor din Piaţa Unirii unde un grup de membri ai Partidului AUR au avut un comportament, în opinia mea, ruşinos pentru Timişoara. Dacă în ceea ce priveşte retragerea atribuţiilor mele ca viceprimar mai că aş înţelege de ce face asta fiindcă a început campania, în schimb presupunerile sale cu privire la faptul că eu l-aş fi influenţat pe fostul meu consilier Ilie Sârbu, actualmente candidat AUR la Primăria Timişoarei, mi se par jignitoare. Poate că, în relaţia cu foştii săi consilieri, Dominic Fritz ar fi capabil de aşa ceva, dar să vă fie clar, dle Fritz, eu nu i-am cerut niciunui consilier să facă cel mai mic gest dezonorant”, a scris Cosmin Tabără, pe Facebook.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Tabără a afirmat că este un om de onoare şi că în jurul numelui său nu a circulat niciun zvon negativ privind integritatea sa şi l-a somat pe Fritz să şteargă ”acele rânduri” care nu sunt decât speculaţii.
 
”Credeam că, după atâţia ani de colaborare, aţi înţeles măcar atât: că nu aş fi deloc capabil de aşa ceva... Sunt un om de onoare, în jurul numelui meu nu a circulat niciun singur zvon negativ cu privire la integritatea mea şi, ca atare, îl somez pe dl primar să şteargă acele rânduri ce nu sunt decât nişte speculaţii jignitoare, dezonorante şi pentru cel care le inventează. Cât despre retragerea atribuţiilor mele, timişorenii ştiu foarte bine că, fără insistenţa mea îndărătnică, atâtea proiecte de suflet ale timişorenilor nici nu s-ar fi născut, nici nu ar fi continuat!”, a mai scris Tabără.
 
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că i-a retras viceprimarului Cosmin Tabără toate atribuţiile, în urma incidentului din noaptea de joi spre vineri când viceprimarul Ruben Laţcău s-a îmbrâncit cu mai mulţi simpatizanţi AUR, în timp ce lipeau afişe electorale pe panourile din centrul oraşului. Fritz a afirmat că incidentul a fost susţinut de viceprimarul Cosmin Tabără, al cărui consilier, Ilie Sîrbu, candidează la funcţia de primar din partea AUR. Cu toate acestea, Ilie Sîrbu nu mai este consilierul personal al lui Tabără din martie 2024.
 
Reprezentanţii AUR şi cei ai Partidului Republican i-au luat la întrebări pe colegii lor de la Alianţa Dreapta Unită, iar la un moment dat viceprimarul Ruben Laţcău s-a îmbrâncit cu un reprezentant al taberei opuse. Imaginile au fost postate pe Facebook de Marian Cucşa, preşedintele Partidului Republican.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.