Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată de procurorii din Covasna pentru camată, după ce în ultimii ani au dat bani cu dobândă pentru zeci de persoane. De asemenea, în acelaşi dosar au fost trimise în judecată şi două femei pentru spălare de bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au anunţat că procurorii au trimis în judecată doi bărbaţi, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de spălare de bani, camătă şi şantaj şi două femei, sub control judiciar, pentru spălare de bani. 
„În perioada 2015-17.12.2023, primul inculpat şi în perioada 2017-17.12.2023 al doilea inculpat au dat cu titlu de împrumut sume de bani unui număr de 40 de persoane vătămate şi, respectiv 26 de persoane vătămate, stipulând, la momentul acordării împrumuturilor, dobânzi lunare şi garanţii imobiliare, fără autorizare şi cu titlu de îndeletnicire”, au afirmat procurorii.
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Ei au adăugat că primul bărbat, în perioada 2018 – 17 decembrie 2023 şi al doilea bărbat, în perioada 2019 – 17 decembrie 2023, „au disimulat provenienţa sumelor de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de camătă, prin acţiuni de creditare a persoanelor juridice aflate sub controlul acestora, ulterior sumele fiind retrase în numerar sub forma restituirii de împrumuturi, redevenind astfel lichidităţi şi beneficiind de o aparenţă de legalitate şi au încheiat tranzacţii imobiliare cunoscând în ambele ipoteze faptul că sumele de bani utilizate provin din săvârşirea infracţiunii de camătă”.
De asemenea, anchetatorii au precizat că prima femeie trimisă în judecată „ a dobândit sume de bani, prin intermediul mai multor transferuri bancare şi depuneri de numerar în conturile personale şi ale persoanelor juridice aflate sub controlul său direct, precum şi bunuri imobile, sumele destinate achiziţionării acestora reprezentând produs infracţional primar, cunoscând faptul că sumele de bani provin din săvârşirea infracţiunii de camătă reţinută în sarcina unuia dintre coinculpaţi”. 
Cea de-a doua femeie este acuzată că a cumpărat şi a vândut diverse bunuri, folosind bani proveniţi din infracţiunea de camătă. 
„Cu privire la cea de-a doua inculpată, s-a reţinut că, în perioada 2017- 2023, a dobândit şi înstrăinat bunuri imobile prin încheierea unor diferite acte juridice civile, pentru tranzacţionarea acestora folosind sume de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de camătă de către unul dintre coinculpaţi, cunoscând provenienţa sumelor ca fiind de natură infracţională”, au mai afirmat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.