Cel puţin 61 de persoane au murit în Thailanda de la începutul anului, în contextul unei călduri extreme care afectează această ţară de mai multe săptămâni, anunţă vineri Ministerul thailandez al Sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timp de aproape o săptămână, în aprilie, autorităţile din Bangkok au emis aproape zilnic avertismente de căldură extremă, după ce ”temperatura resimţită” a depăşit 52°C.

Cele 61 de persoane au murit din cauza insolaţiei în întreaga Thailandă de la începutul lui 2024 - faţă de 37 în întregul an 2023, anunţă într-un comunicat ministerul.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Nord-estul Thailandei, unde se află în principal terenuri agricole, a înregstrat cel mai mare număr de morţi, precizează el.

Modificările climatice cauzate de către om urmează să antreneze canicule mai frecvente, mai îndelungate şi mai intense, avertizează oameni de ştiinţă.

Fenomenul El Niño contrinuie la clima excepţional de caldă din acest an, însă Asia se încălzeşte la rândul său mai rapid decât media mondială, potrivit Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM) a ONU.

Un reprezentant al Serviciului Controlului Bolilor de la Ministerul thailandez al Sănătăţii, Apichart Vachiraphan, sfătuieşte persoanele care suferă de probleme de sănătate subiacente să-şi limiteze ieşirile din clădiri.

În acest an, o vreme caldă şi uscată a durat mai mult timp decât de obicei în Thailanda, unde sezonul ploilor întârzie.

Furtuni au izbucnit săptămâna aceasta în anumite regiuni, făcând temperaturile să scadă, dar au determinat autorităţile să avertizeze cu privire la inundaţii bruşte.

În aprilie, regatul a înregistrat o temperatură de 44,2°C în proivincia Lampang, foarte aproape de un record înregistrat anul trecut, de 44,6°C.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.