Doi bărbaţi cu vârste de 24, respectiv 37 de ani au fost arestaţi preventiv într-un dosar în care poliţiştii şi procurorii din Bistriţa Năsăud i-au pus sub acuzare pentru infracţiuni de trafic de droguri de mare risc, efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, deţinerea, fără drept, pentru consum propriu de droguri de mare risc, distrugere prin incendiere şi instigare la distrugere prin incendiere. Cei doi sunt suspectaţi că au distrus patru autoturisme, după ce, instigat de celălalt, unul dintre ei a dat foc uneia dintre maşini iar flăcările s-au extins. De asemenea, unul dintre suspecţi, cercetat şi în alt dosar, a fost prins cu droguri în bagaj în momentul în care a fost introdus în arest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada decembrie 2021 – noiembrie 2023,unul dintre inculpaţi  a deţinut şi vândut, în mod repetat, substanţe psihoactive din categoria catinonelor, precum şi droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori de pe raza judeţului Bistriţa Năsăud. Cu privire la cel de al doilea inculpat (recidivist, trimis în judecată în stare de arest preventiv  pentru  fapte similare într-un alt dosar penal) s-a reţinut că, în perioada august - noiembrie 2023, a deţinut la domiciliul său şi a vândut în mod repetat, droguri de mare risc (4-MMC), iar la data de 11.11.2023 în momentul introducerii în spaţiul de încarcerare ca urmare a reţinerii sale în cauza anterioară, s-a constatat că avea ascunsă în bagaj o  cantitate de drog de mare risc (3-CMc) pentru consum propriu”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de DIICOT.
În ceea ce priveşte infracţiunile de distrugere prin incendiere şi instigare la distrugere prin incendiere, probele din dosar arată că, în noaptea de 25 spre 26 august 2023, bărbatul de 37 de ani, instigat de tânărul de 24 de ani, a incendiat un autoturism ce aparţinea unei femei, cu care tânărul se afla în conflict. Focul s-a extins la alte trei autoturisme pe care le-a distrus. 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Pentru administrarea probatoriului, la data de 9 mai, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare opt mandate de percheziţie domiciliară, fiind descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor telefoane mobile şi sume de bani. Vineri, 10 mai, instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pe numele celor doi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.