Salvatorii care sâmbătă dimineaţă au intervenit la cimitirul din Azuga, unde un pui de urs a urcat într-un copac, au părăsit, după mai bine de şase ore, cimitirul, lăsând animalul să coboare singur. Echipajele care au securizat zona în care se află ursul s-au asigurat că nu mai sunt persoane în cimitir. Puiul nu a fost tranchilizat de teamă că, în cădere, s-ar fi putut răni, el fiind urcat la câţiva metri faţă de sol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La lăsarea întunericului, forţele de intervenţie care timp de aproximativ şase ore au securizat zona în care se afla ursul, în cimitirul din Azuga, s-au retras din dispozitiv, a anunţat ISU Prahova. În tot acest timp, zona a fost securizată, pentru că, fiind weekend, numeroşi localnici au mers în cimitir. 
 
Autorităţile de aşteaptă ca animalul să coboare singur şi să se întoarcă în mediul lui natural având în vedere că cimitirul se află la marginea oraşului şi este înconjurat de păduri.
 
Puiul de urs a stat în copac timp de peste şase ore. Localnici care l-au observat la-u fotografiat, iar cineva dintre ei au sunat la 112, apelul fiind primit la ora 10:00. Autorităţile au luat decizia de ba nu tranchiliza animalul, pentru că acesta se afla la câţiva metri deasupra solului şi s-ar fi putut răni în cădere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.