Echipajele ISU au intervenit duminică în 125 de cazuri, pentru îndepărtarea copacilor căzuţi şi a elementelor de construcţie desprinse de vântul care se manifestă în Capitală şi în judeţul Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Până la ora 18.00, au fost în total de 125 intervenţii, 118 în Bucureşti şi şapte în Ilfov. Au căzut 89 de copaci, 45 de autoturisme au fost avariate, 8 stâlpi, patru table desprinde şi alte două elemente de construcţie au fost îndepărtate.

UPDATE - Echipajele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au intervenit în 73 de situaţii în care vântul puternic a provocat pagube. Astfel, în ultimele ore au avut loc 67 de acţiuni în Capitală şi şase în localităţile limitrofe, după ce rafalele au doborât 59 de copaci, doi stâlpi, au smuls patru table de pe acoperişuri şi două elemente de construcţie. Treizeci şi două ce autovehicule au fost avariate.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Intervenim pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă apărute ca urmare a intensificării vântului în Bucureşti şi Ilfov. Sunt peste 20 de cazuri în care am intervenit pentru indepărtarea copacilor căzuţi şi a elementelor de construcţii desprinse de vânt. Nu sunt persoane rănite. Situaţia este în dinamică”, a transmis ISU Bucureşti - Ilfov.

Reprezentanţii ISU recomandă persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie precum şi sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

ISU le mai transmite căteţenilor închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii şi evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.