Un militar român a murit în atacul care a avut loc, joi dimineaţă, la Kabul. Premierul Viorica Dăncilă a transmis condoleanţe familiei. Militarul avea 38 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi se afla la a treia misiune în Afganistan. El era angajat al Ministerului Apărării din anul 2004. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj de condoleanţem precizând că militarul a murit după ce maşina pe care o conducea a fost vizată de un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. ”Armata României este şi va continua să fie o instituţie fundamentală a naţiunii noastre, care merită recunoştinţa şi preţuirea tuturor românilor”, a transmis Iohannis. Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a precizat că militarul român mort la Kabul executa o misiune de patrulare, iar atacul a avut loc la ora 11.40.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Militarul mort la Kabul avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii; el se afla la a treia misiune în Afganistan
CITEȘTE ȘI Iohannis, mesaj de condoleanţe după decesul militarului român la Kabul: Armata României este şi va continua să fie o instituţie fundamentală a naţiunii noastre, care merită recunoştinţa şi preţuirea tuturor românilor
CITEȘTE ȘI Gabriel Leş: Militarul român mort la Kabul executa o misiune de patrulare; atacul a avut loc la ora 11.40

Un militar român a murit în atacul care a avut loc, joi dmineaţă, la Kabul. O puternică explozie a fost provocată de o maşină capcană, fiind înregistrate mai multe victime.

Explozia a avut loc în apropiere de un checkpoint.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj de condoleanţe familiei.

”Condoleanţe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul şi tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne şi obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm şi să luptăm cu toate forţele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură şi teamă. Sunt cu sufletul alături de cei aflaţi în durere şi reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acţiunile de instaurare a păcii şi stabilităţii în Afganistan”, a scris premierul pe Facebook.

Ultimul bilanţ al atacului arată că cel puţin 10 persoane au fost ucise, iar alte 42 au fost rănite. 

Marţi, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit în urma unui alt atac terorist care a vizat campusul în care se află ambasada.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.