Preşedintele american Donald Trump a discutat la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu despre Iran, în aceeaşi zi în care Trump a anunţat că sancţiunile impuse Iranului „se vor mări substanţial”, a informat Casa Albă, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cei doi lideri au discutat despre cooperarea dintre Statele Unite şi Israel pentru avansarea intereselor de securitate naţională, inclusiv eforturile de a preveni acţiunile periculoase ale Iranului în regiune”, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Judd Deere.

Biroul lui Netanyahu a informat că liderii au discutat despre cel mai recent avertisment transmis de Trump Iranului.

„Premierul şi-a exprimat aprecierea pentru intenţia preşedintelui de a spori sancţiunile împotriva Iranului”, se arată într-un comunicat al biroului lui Netanyahu.

Trump a acuzat Iranul miercuri că a crescut pe ascuns, de mult timp,  nivelul uraniului îmbogăţit şi a avertizat că sancţiunile impuse de SUA vor fi sporite în curând.

În ultimele două săptămâni Iranul a încălcat de două ori limite impuse în acordul nuclear privind uraniul îmbogăţit. Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat miercuri că măsurile Iranului respectă acordul nuclear deoarece Iranul are voie să nu îşi mai respecte unele angajamente dacă celelalte părţi fac la fel. SUA s-au retras din acord anul trecut şi au reimpus sancţiuni Iranului.
Washingtonul doreşte să izoleze Iranul pentru a forţa Teheranul să renegocieze acordul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.