O sursă din rândul autorităţilor ruse susţine că este vorba de un singur atacator în explozia care a zguduit o garnitură de metrou din metropola Sankt Petersburg. Între timp, un al doilea suspect vizat de un mandat de căutare s-a predat şi a acceptat să colaboreze cu anchetatorii, dar nu există date care să susţină implicarea sa în atacul terorist dintre staţiile Piaţa Sennaia şi Tehnologiceski Institut, transmite Interfax.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, nu se ştie dacă este vorba de un atacator sinucigaş, datele primite de la autorităţi în acest sens fiind contradictorii.

CITEȘTE ȘI Bişkek anunţă posibila implicare a unui atacator kîrgîz în atentatul terorist de la Sankt Petersburg

Potrivit sursei, acelaşi suspect ar fi lăsat un al doilea dispozitiv explozibil în staţia Ploşcead Vosstaniia, dar geniştii au reuşit să dezamorseze a doua bombă din Sankt Petersburg.

Autorităţile ruse au redeschis metroul la o zi după explozia din Sankt Petersburg
CITEȘTE ȘI Autorităţile ruse au redeschis metroul la o zi după explozia din Sankt Petersburg

”În timp ce era în metrou, acest crininal a acţionat dispozitivul explozibil între staţiile Piaţa Sennaia şi Tehnologiceski Institut”, a declarat o sursă pentru Interfax.

Al doilea suspect vizat de un mandat de căutare s-a predat autorităţilor şi s-a declarat nevinovat.

CITEȘTE ȘI Rusia: 51 de persoane spitalizate după atentatul din Sankt Petersburg

În timpul nopţii, bilanţul atentatului de la metrou a crescut la 11 morţi şi cel puţin 45 de răniţi, iar anchetatorii l-au identificat pe principalul suspect ca fiind originar dintr-o ţară central-asiatică.

Ministrul de Externe din Kazahstan a confirmat că printre presupuşii suspecţi se numără şi un cetăţean kazah dispărut, dar este prea devreme pentru tragerea unor concluzii în ceea ce priveşte atacul terorist din Sankt Petersburg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.