PSD afirmă, miercuri, că trei dintre legile iniţiate de parlamentarii formaţiunii şi atacate de PNL au primit ”undă verde” de la CCR. ”Nu pot ei bloca cât putem noi legifera”, a transmis PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trei legi bune pentru ţară, iniţiate de PSD şi atacate de PNL, au undă verde de la CCR. Nu pot ei bloca cât putem noi legifera! Partidul care se opune creşterii alocaţiilor şi pensiilor s-a împotrivit unor măsuri ce ajută milioane de români şi protejează bogăţiile ţării”, a transmis PSD.

Formaţiunea a precizatcă se referă la: ”oprirea speculei cu teren agricol şi consolidarea proprietăţii naţionale, ca pământul ţării să nu ajungă doar pe mâini străine”, ”stabilirea valorii coşului minim de consum lunar pentru trai decent, astfel ca salariul minim să poată creşte anual prin raportare la un indicator real” şi la ”suspendarea înstrăinării pentru doi ani a firmelor de stat, pentru ca gaşca PNL să nu poată vinde CEC şi Eximbank, pe doi lei, în plină pandemie”.

”Noi luptăm pentru un stat social just, liberalii sunt preocupaţi doar să-şi sporească propriile averi”, a mai transmis PSD.

Curtea Constituţională a dezbătut, în şedinţa de marţi, mai multe dosare şi a respins mai multe obiecţii de neconstituţionalitate ridicate de către grupul parlamentar al PNL sau USR.

”Obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării/cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr.268/2011 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului” a fost respinsă ca fiind neîntemeiată.

Obiecţia a fost formulată de deputaţi aparţinând Grupurilor parlamentar ale Partidului Naţional Liberal şi Uniunii Salvaţi România.

De asemenea, CCR a respins obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.217/2000 privind aprobarea coşului minim de consum lunar, obiecţie formulată de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal.

În plus, CCR a discutat obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, obiecţie formulată de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile Legii privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică sunt constituţionale în raport cu criticile formulate”, a transmis CCR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.