Peste 3.000 de persoane au participat, vineri seară, la deschiderea Festivalului Internaţional de Film Transilvania, eveniment la care, la finalul săptămânii viitoare, va participa şi cunoscutul actor Alain Delon, directorul festivalului explicând că încearcă “de ani buni” să convingă autorităţile din Cluj că oraşul are potenţial să devină un platou imens de filmare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tudor Giurgiu a declarat, la deschiderea celei de-a 16-a ediţii a TIFF, că la ediţia din acest an va ajunge şi sctorul Alain Delon şi că de mulţi ani încearcă să valorifice potenţialul oraşului în materie de filme.

"Încercăm de mulţi ani să convingem autorităţile locale că oraşul Cluj are potenţial să devină un platou imens de filmare. Oraşul în sine, ce este în jur poate fi speculat cinematografic şi e important ca festivalul să aducă mulţi regizori care să filmeze aici, să cheltuie bani aici, iar în 10 - 15 ani Clujul să devină un important centru de producţie cinematografică. La sfârşitul săptămânii viitoare va sosi Alain Delon, parcă festivalul se învârte în jurul lui, actorul va primi premiul de excelenţă la gala de închidere”, a spus  Tudor Giurgiu.

La gala inugurală a evenimentului, care a avut loc  în Piaţa Unirii din oraş, au fost prezenţi peste 3.000 de plătitori de bilete, organizatorii explicând că acesta este un record de audienţă.

De asemenea, în cursul zilei de vineri, a fost anunţat printr-un comunicat că pentru ediţia din acest an s-a întegistrat o creştere cu 170% a numărului de bilete vândute.

Primul film proiectat în deschiderea TIFF a fost comedia "Regele Belgiei”, acesta fiind proiectat pe un ecran imens amplasat în piaţă. Înainte de proiecţie, au cântat "Sirenele de la Marea Neagră”, corul feminin din film.

Ediţia a 16-a a TIFF se desfăşoară în perioada 2 - 11 iunie la Cluj-Napoca, urmând să fie proiectate 225 de filme, dintre care 188 de lungmetraje şi 37 de scurtmetraje din 53 de ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.