Marea Britanie intenţionează să crească numărul donatorilor de organe prin modificarea regulilor referitoare la consimţământ, astfel încât persoanele care nu sunt de acord cu transplanturile trebuie să opteze în acest sens, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legislaţia va fi dezbătută în Parlament în acest an, iar sistemul ar putea intra în vigoare în primăvara anului 2020, potrivit Departamentului pentru Sănătate.

”Considerăm că prin aceste schimbări putem salva cu până la 700 mai multe vieţi în fiecare an”, a afirmat Jackie Doyle-Price, subsecretar de stat pentru Sănătate Mentală şi Inegalităţi, într-un comunicat.

Vor exista excepţii de la acest nou sistem de consimţământ, pentru tinerii de sub 18 ani, persoanele care nu au capacitatea de a înţelege schimbările şi persoanele care nu au locuit în Anglia timp de cel puţin 12 luni înainte de deces.

În Ţara Galilor, este în vigoare un sistem al consimţământului subînţeles, iar Scoţia a publicat la rândul ei un plan pentru un sistem de optare explicită împotriva donării organelor.

Aproximativ 6.000 de persoane din Marea Britanie sunt pe lista de aşteptare pentru transplant şi peste 400 au murit anul trecut în aşteptarea unui transplant, potrivit serviciului de sănptate publică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.