Autorităţile chineze au anunţat începerea folosirii unei noi tehnologii de supraveghere care se bazează pe forma şi mişcarea corpului uman.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numită simplist “recunoaşterea mersului”, tehnologia este deja folosită de poliţia din Beijing şi Shanghai şi are marele avantaj că poate recunoaşte persoanele şi atunci când nu le sunt vizibile feţele.

Conform celor de la Watrix, compania care a dezvoltat-o, tehnologia poate recunoaşte persoanele de la o distanţă de 50 metri inclusiv când au faţa acoperită sau sunt cu spatele.

Felul în care funcţionează recomandă această metodă ca o completare la recunoaşterea facială, care are nevoie de imagini clare cu figura persoanelor pentru a da rezultate.

Huang Yongzhen, CEO-ul Watrix, spune că tehnologia sa nu poate fi păcălită prin modificarea mersului normal, deoarece aceasta analizează şi toate caracteristicile corpului.

Tehnologia în sine nu este o noutate, existând proiecte similare şi în alte ţări, precum Israel, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite, însă nu a fost comercializată până acum.

Nu este o surpriză faptul că această tehnologie demarează în China, ţara foarte interesată de supravegherea şi controlul maselor. Cei de Watrix au primit chiar în luna octombrie o finanţare de 14,5 milioane de dolari pentru accelerarea dezvoltării.

Experţii spun că recunoaşterea mersului necesită resurse mult mai importante pentru a funcţiona decât recunoaşterea facială. Spre deosebire de cea din urmă, care se face prin analizarea unei imagini, recunoaşterea mersului are nevoie să proceseze secvenţe mai lungi de imagini.

Deocamdată, tehnologia folosită de autorităţile chineze nu funcţionează în timp real. Filmările trebuie încărcate într-un program. Acesta poate procesa în 10 minute o filmare de o oră, iar nivelul actual de acurateţe este de 94% -  suficient de bun pentru uz pe scară largă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.