Producătorul britanic de automobile de lux Aston Martin a prezentat la ediţia din acest an a salonului aeronautic de la Farnborough un concept de avion personal hibrid-electric şi a dezvăluit că automobilul zburător ar putea fi folosit în curând de James Bond, relatează Business Insider.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volante Vision Concept (VVC) poate decola şi ateriza vertical şi este dotat cu multe dintre detaliile ultraspeciale care fac atât de faimos brandul Aston Martin.

Volante, care în italiană înseamnă a zbura, a fost produs în colaborare cu Cranfield University şi dispune de un motor Rolls-Royce, pentru a aduce ”pe cer transportul personal de lux”.

Aston Martin nu a stabilit preţul exact al vehicului, dar un purtător de cuvânt a spus că acesta ar putea fi de circa 7 milioane de lire sterline (9,2 milioane dolari).

Cumpărătorii vor avea ceva de aşteptat. Dacă vehiculul aflat în fază de concept va intra în producţie, acesta lucru se va întâmpla la jumătatea anilor 2020.

”Trebuie să căutăm alternative pentru reducerea aglomeraţiei, a poluării şi pentru a îmbunătăţi mobilitatea”, a spus preşedintele şi directorul general al Aston Martin, Andy Palmer.

Acesta a arătat că oamenii petrec aproximativ o oră pentru a merge la serviciu, iar conceptul Volante Vision va permite ca  oamenii să ajungă la o distanţă mai mare în acelaşi timp.

”Oraşele se vor dezvolta, iar oraşele mai mici care se află la o distanţă prea mare de cele mai mari pentru a face naveta vor deveni suburbii”, consideră şeful Aston Martin.

Directorul pentru creaţie al Aston Martin, Marek Reichman, a spus că ”suntem  la începutul unei noi generaţii de transport urban”.

”Mobilitatea verticală nu mai este o fantezie. Avem şansa unică de a crea un concept de avion de lux care va reprezenta fuziunea finală între artă şi tehnologie”, a spus Reichman.

Cu toate că Volante este proiectat având în minte un viitor autonom, Aston Martin doreşte ca la baza acestuia să stea experieţa condusului.

”În conformitate cu DNA-ul nostru, VVC este un vehicul a cărui conducere poate fi amuzantă şi angajantă”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Mai mult decât atât, vehiculul ar putea fi condus de James Bond.

”Avem o relaţie de lungă durată, specială, cu EON (compania de producţie din spatele fimlmelor James Bond) şi sperăm să colaborăm în continuare în viitor”, a spus purtătorul de cuvânt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.