Zoi Sadowski Synnott a cucerit, sâmbătă, prima medalie de aur din istorie la Jocurile Olimpice de iarnă pentru Noua Zeelandă, în proba de slopestyle de la Beijing, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultima practicantă a snowboardingului care a luat startul în a treia rundă a finalei de slopestyle, campioana mondială din 2019, victorioasă anul acesta la X-Games la slopestyle, dar şi la Big Air, a reuşit o coborâre spectaculoasă, care i-a permis să fie singura sportivă care a depăşit 90 de puncte (92,88).

Sadowski Synnott, care va împlini 21 de ani la 6 martie şi care câştigase deja una dintre cele trei medalii obţinute anterior de Noua Zeelande la Jocurile Olimpice de iarnă (bronz la Big Air în 2018, la Pyeongchang), a fost urmată de americanca Julia Marino, medaliată cu argint, şi de australianca Tess Coady, medaliată cu bronz.

Niciuna dintre medaliatele din urmă cu patru ani nu a urcat pe podium. Americanca Jamie Anderson, vicecampioană recent la X-Games şi campioană olimpică în 2014 şi 2018, a terminat doar pe locul nouă (60,78 puncte), sportiva canadiană Laurie Blouin, medaliată cu argint la Pyeongchang, a terminat pe locul patru (81,41 puncte), iar finlandeza Enni Rukajarvi, argint în 2014 şi bronz în 2018, s-a clasat pe locul şapte (71,45). Liderul Cupei Mondiale, Kokomo Murase din Japonia, a terminat pe locul zece (49.05).

În afara medaliilor câştigate de Sadowski-Synnott, Noua Zeelandă a mai cucerit un argint şi un bronz la JO de iarnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.