Oleksandr Zincenko, căpitanul naţionalei Ucrainei şi jucător la Manchester City, a vorbit despre conflictul dintre Rusia şi Ucraina, spunând că ţara sa aparţine ucrainenilor şi că nimeni nu o va putea prelua.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ţara mea aparţine ucrainenilor şi nimeni nu o poate lua vreodată. Nu o vom preda! Nu pot să stau şi să nu vorbesc despre asta. Întreaga lume civilizată este îngrijorată de situaţia din ţara mea. Ţara în care m-am născut şi am crescut şi ale cărei culori le apăr pe plan internaţional. O ţară pe care încercăm să o slăvim şi să o dezvoltăm. O ţară ale cărei graniţe trebuie să rămână intacte", a spus Zinchenko pe reţelele de socializare.

Zinchenko, 23 de ani, a fost căpitanul Ucrainei la Euro 2020 şi a jucat de 48 de ori în echipa naţională, de la debutul său în 2015.

Şi fostul selecţioner Andrii Şevcenko a transmis un mesaj, în care face apel la unitate în faţa pericolului reprezentat de Rusia.

"Ucraina este patria mea. Mereu am fost mândru de poporul meu şi de ţara mea. Am trecut prin multe momente grele şi în ultimii 30 de ani ne-am format ca naţiune. O naţiune de cetăţeni sinceri, muncitori şi iubitori de libertate. Acesta este cel mai important atu al nostru. Astăzi este o perioadă dificilă pentru noi toţi. Dar trebuie să ne unim. Împreună vom câştiga! Slavă Ucrainei!”, a scris el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.