Federaţia Zambiană de Fotbal a anunţat miercuri că jucătoarea Norin Betani a decedat în timpul unui stagiu de pregătire. Sportiva în vârstă de 24 de ani a ajuns bolnavă în cantonamentul echipei naţionale a Zambiei şi a fost transportată de urgenţă la spital cu "suspiciune de malarie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Federaţia de Fotbal din Zambia (FAZ) este îndurerată de moartea atacantei Norin Betani, componentă a Copper Queens şi Indeni Roses.

Betani a murit miercuri dimineaţă la spital, după ce a fost diagnosticată cu suspiciune de malarie”, a precizat forul.

Secretarul general al FAZ, Reuben Kamanga, spune că jucătoarea s-a prezentat la cantonament deşi nu se simţea bine şi a fost dusă la spital pentru o examinare amănunţită la recomandarea medicilor echipei.

"Regretăm să anunţăm moartea uneia dintre jucătoarele noastre, Norin Betani, care se afla în lotul provizoriu pentru meciul cu Ghana. Betani a fost dusă la cel mai apropiat spital de cantonamentul echipei, care este spitalul Kanyama Level One, iar FAZ a implicat familia în fiecare etapă", spune Kamanga.

"Pacienta a fost trimisă luni la University Teaching Hospital (UTH) şi a fost sub îngrijire medicală până la decesul ei. Personalul secretariatului FAZ, membrii familiei şi clubul ei (Indeni Roses) au colaborat îndeaproape în perioada spitalizării jucătoarei”, a menţionat federaţia din Zambia.

Ultimul meci al lui Norin Betani pentru Indeni Roses în liga feminină din Zambia a fost împotriva lui YASA Queens, la 11 februarie. Trei zile mai târziu, ea a fost convocată de echipa naţională a Zambiei înaintea dublei confruntări cu Ghana, meciurile de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, programate la 23 şi 28 februarie. Atacanta în vârstă de 24 de ani a marcat patru goluri în sezonul 2023/24 al Superligii feminine, după ce în sezonul trecut a înscris 11 goluri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.