Japoneza Yoshimi Yamashita a devenit luni prima femeie arbitră profesionistă din istoria ţării sale, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mai, Yamashita, în vârstă de 36 de ani, a fost desemnată una dintre cele trei femei care vor arbitra la următoarea Cupă Mondială din noiembrie şi decembrie, de asemenea, o premieră, alături de franceza Stephanie Frappart şi ruandeza Salima Mukansaga.

De asemenea, japoneza a fost prima care a oficiat un meci masculin în Liga Campionilor Asiei în aprilie anul trecut şi prima femeie care a arbitrat un meci în prima divizie masculină (J-League) anul trecut.

De asemenea, Japonia a creat prima sa ligă profesionistă de fotbal feminin, Liga WE, cu mai puţin de un an în urmă. După ce a semnat contractul cu Federaţia Japoneză de Fotbal, Yamashita şi-a dedicat prima zi de muncă unei prelegeri despre meseria sa în faţa elevilor japonezi. "Am avut emoţii, dar foarte fericită să le văd ochii strălucind. M-am distrat foarte mult”, a spus ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.