World Rugby a anunţat, luni, că va convoca o comisie judiciară independentă pentru a examina o potenţială încălcare a Regulamentului World Rugby 8 (referitor la eligibilitatea jucătorilor de a juca în echipa naţională de seniori) al Federaţiei Spaniole de rugby ( FER) în timpul Campionatului Europei de Rugby 2021 şi 2022, care a permis spaniolilor să se califice la Cupa Mondială de Rugby 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

World Rugby a fost anunţat cu privire la o potenţială încălcare care implică un jucător din echipa naţională. "După ce a efectuat o investigaţie iniţială, Federaţia Internaţională consideră că se justifică o revizuire oficială independentă, aşa cum se prevede în regulamentele World Rugby. Federaţia Spaniolă de Rugby a cooperat pe deplin pe parcursul anchetei iniţiale", a anunţat forul rugbistic.

Preşedintele Comitetului Judiciar Independent de World Rugby, Christopher Quinlan QC, va forma un Comitet Judiciar pentru a obţine "clarificări cât mai curând posibil, având în vedere impactul potenţial pe care acest lucru l-ar avea asupra Cupei Mondiale de Rugby 2023”, continuă World Rugby.

Quinlan i-a convocat în comitet pe Nigel Hampton QC (preşedinte), Pamela Woodman şi Frank Hadden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.