West Ham United l-a transferat pe atacantul francez Sebastien Haller, achitând clubului german Eintracht Frankfurt suma de 45 de milioane de lire sterline (aproximativ 50 de milioane de euro), un record pentru gruparea engleză care a încheiat pe locul 10 în Premier League, sezonul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Haller, 25 de ani, a semnat un contract valabil cinci ani, cu opţiune de prelungire pe încă unul.

Fostul internaţionar U21 al Franţei a avut un sezon de excepţie în Germania, el marcând 20 de goluri şi oferind 12 pase decisive, în 41 de meciuri, în toate competiţiile. În total, el a marcat 33 de goluri în 77 de partide jucate la Frankfurt, în două sezoane.

Anterior, el a jucat la FC Utrecht, unde a înscris 51 de goluri în 98 de meciuri. Cariera profesionistă şi-a început-o la Auxerre.

Înaintea lui Haller, West Ham plătise cel mai mult pentru un jucător, vara trecută, 36 de milioane de lire sterline, la transferul brazilianului Felipe Anderson de la Lazio.

Eintracht Frankfurt, locul 7 campionatul trecut, şi-a vândut cei mai buni atacanţi pentru suma totală de 110 milioane de euro. În afara lui Haller, sârbul Luka Jovici a fost cedat la Real Madrid, cu 60 de milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.