Fostul atacant al echipei Manchester United şi al naţionalei Angliei, Wayne Rooney, în prezent manager la Derby County, afirmă că se temea că ar fi putut să moară sau să ucidă pe cineva din cauza consumului de alcool.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rooney a vorbit despre acest lucru cu Sally Nugent, de la BBC Breakfast, înainte de lansarea unui nou documentar despre viaţa lui.

El a dezvăluit cele mai întunecate locuri în care l-au dus alcoolul şi problemele de sănătate mintală şi, întrebat care era cea mai mare frică a lui în acele momente, el a răspuns: "Probabil moartea".

Vorbind despre "greşelile" pe care le-a făcut, bărbatul în vârstă de 36 de ani a adăugat:  "Femeile sau condusul în stare de ebrietate, ceea ce am făcut, ar fi putut duce la uciderea cuiva - ar fi putut duce la sinucidere - şi nu e bine. Ştiam că am nevoie de ajutor pentru a mă salva, dar şi pentru a-mi salva familia".

Rooney a mai dezvăluit că a simţit că trebuie să păstreze secret multe dintre problemele sale ca jucător.

"Acum zece, 15 ani, nu puteam să intru într-un vestiar şi să spun «Mă lupt cu alcoolul, mă lupt din punct de vedere al sănătăţii mintale». Nu puteam să fac asta”, a afirmat el.

Atât Rooney, cât şi soţia Colleen vorbesc deschis despre infidelităţile sale bine cunoscute.

"Când este implicat alcoolul, iei decizii proaste şi va trebui să suporţi consecinţele. Nu schimbă cu nimic sentimentele mele pentru Colleen", a afirmat el.

Colleen este de acord că alcoolul a jucat uneori un rol negativ. Ea spune la un moment dat că nu este bine ca Rooney să fie "nesupravegheat".

Totuşi, ea explică şi modul în care cei doi au stat de vorbă şi s-au ocupat de toate problemele lor: "Ştiu că oamenii spun: Stau împreună doar pentru a ţine familia unită? A fost şi asta, dar noi încă ne iubim. Să sperăm că a învăţat ceva şi nu va mai ajunge în acele situaţii oribile".

Vorbind la BBC Breakfast despre importanţa relaţiei lor, Rooney a adăugat: "Avem o relaţie bună. Suntem şi prieteni, evident. Există un echilibru bun în relaţie - mai ales că suntem acum părinţi cu patru copii. Au fost momente când Colleen ar fi putut să plece. Dar ne iubim".

Întrebat dacă mai are acum probleme cu băutura, Rooney a răspuns: "Este în regulă, chiar deţin controlul. Era cazul. Aşa cum am spus, nu am fost niciodată alcoolic, am fost mai degrabă un consumator în exces, care, dacă aveam două zile libere, beam literalmente două zile şi apoi puneam picături pentru ochi, foloseam gumă de mestecat, apă de gură. şi mergeam la antrenament. Uneori nu am fost cea mai bună versiune a mea pentru clubul meu. Am vorbit cu oameni. A ajutat. Mi-am eliberat sentimentele. Nu am făcut asta mai demult - le-am ţinut în mine şi apoi se acumulează".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.