Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat că va lua la 22 ianuarie o decizie cu privire la agenţia rusă (Rusada), relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“WADA îşi va comunica decizia în 22 ianuarie, după o conferinţă telefonică”, a precizat forul pe Twitter.

WADA a precizat că membrii Comitetului Executiv au cerut acest termen pentru a analiza corect recomandarea Comitetului de conformitate, pe care o vor primi cel târziu la 17 ianuarie.

Experţii WADA au început, joi, la Moscova, operaţiunile de recuperare a datelor de la fostul laborator din Moscova, implicat într-un scandal de dopaj instituţionalizat, deşi termenul de 31 decembrie, impus pentru evitarea unor noi sancţiuni, a fost depăşit.

La 20 septembrie 2018, membrii Comitetului Executiv al WADA au votat ridicarea suspendării agenţiei antidoping din Rusia, în ciuda unei puternice opoziţii venite din lumea sportului, care a subliniat că Rusada nu întruneşte condiţiile ridicării sancţiunii.

Agenţia Rusă Antidoping a fost suspendată în urmă cu aproape trei ani, după dezvăluirile cu privire la existenţa unui sistem de dopaj instituţionalizat în Rusia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.